Kaffehistorier

Til inspirasjon

Etiopiatur ‘19

Kaffe rundt Hawassa I februar 2019 satte vi oss på et fly, nesten direkte, til Etiopia. Nesten direkte betyr i denne sammenhengen det som kalles en “teknisk mellomlanding” i Sverige. Vi trodde det betydde påfylling av bensin, men fra å nyte et nesten tomt fly, fikk vi oss en skikkelig nedtur da flyet fylte seg

Les mer

Pods eller kaffekanna – Hva er verst for miljøet?

Misforstått miljøprofil Litt fleipete her om dagen utfordret jeg en kunde som fikk noe av kaffen sin fra Nespressokapsler med at “Er det helt i henhold til miljøprofilen deres da?”. Responsen jeg fikk overasket meg. Det at noen skulle prøve seg på å påstå at det å pakke kaffe i engangsemballasje PER KOPP, skulle være

Les mer

Sigfrids saftige grove banankake

Ingredienser 1 stort egg175 g brunt sukker1 ts vaniljesukker2 bananer (modne)50 g smør0,75 dl lettrømme0,5 ts natron1 ts bakepulver125 g fin sammalt hvete Kos deg masse, og tagg oss (eller Sigfrids mamma) når du lager den da:)

Les mer

Tante Hedvigs Saftige Brownies

Ingredienser og fremgangsmetode 200 gram god kokesjokolade 250 gram smør Legges i vannbad. 8 egg 8 dl sukker Pisk til du blir lei Bland i 4,5 del hvetemel, 1 ts salt, 4 ts vaniljesukker og ha i den avkjølte smør/sjokolademassen. Hell i en smurt langpanne og ha en fest med valnøtter over.

Les mer

Besøk hos La Marzocco

Kaffemaskiner av høy kvalitet La Marzocco er en Italiensk produsent av espressomaskiner med historie tilbake til 1927. Selskapet ble grunnlagt av Giuseppe og Bruno Bambi oppkalt etter Firenzes symbol på seier og erobring. De skiller seg fra mange andre produsenter med tanke på design og kvalitet, og har mange av sine ikoniske maskiner i drift

Les mer

Klippfisk og kaffe

Byttehandel mellom kontinenter Hvorfor liker vi nordmenn nøttete, kraftig og fyldig kaffe egentlig? Helt siden tidlig 1800 tall har Norge sendt klippfisk til Brasil.  Klippfisk er jo nasjonalretten i Portugal, og noe som også spises hyppig i mange andre latinamerikanske land. Og når portugiserne spiser Bakalo, så betyr jo det at Brasilianerne gjør det også.

Les mer

Kjøpt av gården – Hva det betyr for oss?

Direkte handel Vi har i vinter lansert et konsept vi skal jobbe med fremover som vi kaller «kjøpt av gården». For å forklare hva det betyr for oss, og for de vi kjøper kaffe av, må vi først fortelle litt om hvorfor vi har valgt dette, og hva vi legger i det. Helt til slutt

Les mer

Finn ut hva slags kaffe du liker?

Det er ikke alltid så lett å finne den perfekte kaffen. Prøv et abonnement helt uten binding. hvor vi viser deg mange forskjellige varianter og smaker, sendt rett hjem i postkassa.

Les mer

Kaffe i Kenya

Komplisert kaffe-historie Kenya som kaffeland er en noe komplisert historie, dog ikke spesielt lang til tross for at Kenya grenser til landet som er kjent for kaffens opphav; Etiopia. Kaffe ble etablert i plantasjer i Yemen på Den arabiske halvøy på 1400-tallet, men ble etablert i Kenya først på slutten av 1800-tallet etter at Storbritannia

Les mer

Jakten på direktehandlet kaffe

Kaffe fra Etiopia og Kenya I februar var vi i Etiopia og Kenya på jakt etter fantastisk, fruktig kaffe handlet så direkte som mulig fra der den er dyrket. Det ble en tur hvor vi lærte mye om hvordan kaffe som handelsvare blir kontrollert, og om hvordan vi handler kaffe påvirker de som dyrker og

Les mer

Mlama Farm

Kaffe fra Tanzania Moshi er en by i nord-Tanzania, nær den kenyanske grensen. Den er kjent som portalen til Kilimanjaro nasjonalpark og Afrikas høyeste fjell, Mount Kilimanjaro.  Mlama Farm har spektakulær utsikt mot Kilimanjaro og ligger ved siden av et område av stor betydning for Chaga-sivilisasjonen. Et bantutalende afrikansk urfolk, og den tredje største etniske

Les mer
kaffe kvinner sorterer

Kibari Estate

Fruktig afrikansk kaffe Dette er en familiegård som ligger i Nkubu by som ligger på østsiden av Mount Kenya innenfor Meru fylke. Kibari ligger i en av de mest fruktbare og mest vannrike delene av Afrika med te, kaffe og melkeproduksjon som de viktigste næringskildene. Gården har 100 mål med 10 000 kaffetrær og ligger

Les mer
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!