Ofte stilte spørsmål

Det korte svaret er innimellom, det litt lenger svaret er at vi ikke er kun opptatt av økologi, men det vi er opptatt av, og det de som er opptatt av økologi er opptatt av, er ofte ganske likt.

Så flere av brødene våre, og mye av pålegget og kaffen er tilfeldigvis laget av økologiske råvarer. Vi mener at det viktigste er at det er få ledd få bonde til kunde, jo færre ledd det er, desto færre personer er det som skal få verdi av en råvare, uten å legge noe verdi til denne råvaren.

Melet får ikke noe mer verdi, eller blir noe bedre av å en regnskapsfører, et salgsteam og flere lokale lagre å stå på før det kommer ut til kunde. Så målet vårt har alltid å forsøke å kjøpe råvarene, foredle dem (bake f.eks.) og så selge til gjestene våre. For å kunne kjøpe lokale råvarer, må man finne dem, kjenne bønder, kjenne ysterier osv.

Tilfeldigvis, for å komme tilbake til det med hvorfor det tilfeldigvis er mye av det vi har som er økologisk, så tror vi det er sånn at hvis man handler direkte med en bonde, er ofte denne bonden også opptatt av dyrevelferd, bærbar dyrking av jorda. Dette er kanskje fordi noen som er villig til å selge direkte til oss, kontra å satse på de store kjedene hvor pris er viktigst, også har et ønske om å gjøre noe annerledes. Og da er ofte dette sammenfallende med økologisk jordbruk.

Økologisk jordbruk er ofte veldig bra, det å betale noen for å si at noe er økologisk, er ikke alltid like bra er vår posisjon.

Kaffen kommer fra mange lokasjoner rundt omkring i verden. Vi får mange prøver fra vaskestasjoner, gårder, agenter og kaffehus tilsendt brenneriet hver måned, og vi har i mange år etablert bedre og bedre dialog direkte med gårder og vaskestasjoner. Vi samskipper stort sett kaffen fra opprinnelseslandet til Antwerpen, derfra får vi det på lastebil opp til Oslo. De siste 6 årene har vi kjøpt kaffe direkte fra vaskestasjoner og gårder i Brazil, Kenya, Ethiopia. Samt kjøpt kaffe fra Costa Rica, Honduras, Mexico, Kenya, Burundi, Etiopia og Rwanda.
All kaffen vi kjøper er sporbar ned til hva bonden eller den lokale vaskestasjonen har fått betalt for kaffen.

Ja, vi driver med kaffe som historisk kan regnes for å være lysbrent. Men vi er samtidig opptatt av å ha en bredde i sortimentet vårt, som gjør at det skal være mulig å finne klassisk gode smaker også i flere av våre varianter. Noe er supersært og moro, mye er bare veldig godt og rent i smaken. Vi er ikke glade i brentsmak eller mye bitterhet, som ofte kommer med å brenne veldig mørkt.

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!