Ofte stilte spørsmål
Er dere økologiske?
Det korte svaret er innimellom, det litt lenger svaret er at vi ikke er kun opptatt av økologi, men det vi er opptatt av, og det de som er opptatt av økologi er opptatt av, er ofte ganske likt.
Så flere av brødene våre, og mye av pålegget og kaffen er tilfeldigvis laget av økologiske råvarer. Vi mener at det viktigste er at det er få ledd få bonde til kunde, jo færre ledd det er, desto færre personer er det som skal få verdi av en råvare, uten å legge noe verdi til denne råvaren.
Melet får ikke noe mer verdi, eller blir noe bedre av å en regnskapsfører, et salgsteam og flere lokale lagre å stå på før det kommer ut til kunde. Så målet vårt har alltid å forsøke å kjøpe råvarene, foredle dem (bake f.eks.) og så selge til gjestene våre. For å kunne kjøpe lokale råvarer, må man finne dem, kjenne bønder, kjenne ysterier osv.
Tilfeldigvis, for å komme tilbake til det med hvorfor det tilfeldigvis er mye av det vi har som er økologisk, så tror vi det er sånn at hvis man handler direkte med en bonde, er ofte denne bonden også opptatt av dyrevelferd, bærbar dyrking av jorda. Dette er kanskje fordi noen som er villig til å selge direkte til oss, kontra å satse på de store kjedene hvor pris er viktigst, også har et ønske om å gjøre noe annerledes. Og da er ofte dette sammenfallende med økologisk jordbruk.
Økologisk jordbruk er ofte veldig bra, det å betale noen for å si at noe er økologisk, er ikke alltid like bra er vår posisjon.
Hvor kjøper dere kaffen fra?
All kaffen vi kjøper er sporbar ned til hva bonden eller den lokale vaskestasjonen har fått betalt for kaffen.
Brenner dere lysbrent kaffe?
Ja, vi driver med kaffe som historisk kan regnes for å være lysbrent. Men vi er samtidig opptatt av å ha en bredde i sortimentet vårt, som gjør at det skal være mulig å finne klassisk gode smaker også i flere av våre varianter. Noe er supersært og moro, mye er bare veldig godt og rent i smaken. Vi er ikke glade i brentsmak eller mye bitterhet, som ofte kommer med å brenne veldig mørkt.