Besøk hos La Marzocco

Kaffemaskiner av høy kvalitet

La Marzocco er en Italiensk produsent av espressomaskiner med historie tilbake til 1927. Selskapet ble grunnlagt av Giuseppe og Bruno Bambi oppkalt etter Firenzes symbol på seier og erobring.

De skiller seg fra mange andre produsenter med tanke på design og kvalitet, og har mange av sine ikoniske maskiner i drift hos norske kaffebarer. Å ha en espressomaskin fra La Marzocco er et kvalitetsymbol for en kaffebar, og for kjennere er det en indikator for at kaffen tas på alvor.

Hos oss har vi La Marzocco Linnea Classic, La Marzocco Linnea PB og La Marzocco FB80 på henholdsvis Nord Helsfy, Nord Bjølsen og Nord Parken.

Her skapes en La Marzocco KP90

På besøk hos produsenten

Forrige uke var vi på tur til Firenze med Espressospesialisten, som er forhandler av La Marzocco i Norge for å besøke fabrikken. Her fikk vi være med på workshop rundt design, innføring i historien og prosessen rundt utvikling av de forskjellige patentene og designløsninger.
Veldig imponerende hvor mye håndverk og kvalitetsikring som ligger bak alle komponentene i maskinene. Fra sveising av de rustfrie trykktankene til montering av det elektriske anlegget som ligger som et nervesystem mellom sensorer, ventiler, display og knapper.

For å oppnå en perfekt espresso må alt klaffe fra planten til koppen. Vi vet veldig godt hvor mye arbeid og detaljfokus som kreves på gården, i brenne-prosessen og hos baristaen i kaffebaren.
Nå vet vi mer om hvor mye som ligger bak det å skape maskiner som leverer stabilt på temperatur, trykk og dosering. Hver dag. Hver kopp. Og som er et møbel som pryder kaffebarene med et hint om kvalitet.

Prego!

Kaffe maskin i våre kaffebarer i Oslo
kaffe kvinner sorterer
Kaffeturer

Kibari Estate

Fruktig afrikansk kaffe Dette er en familiegård som ligger i Nkubu by som ligger på østsiden av Mount Kenya innenfor

Les »
Kaffeturer

Mlama Farm

Kaffe fra Tanzania Moshi er en by i nord-Tanzania, nær den kenyanske grensen. Den er kjent som portalen til Kilimanjaro

Les »
Ukategorisert

Kaffe i Kenya

Komplisert kaffe-historie Kenya som kaffeland er en noe komplisert historie, dog ikke spesielt lang til tross for at Kenya grenser

Les »
Produktnyheter

Finn ut hva slags kaffe du liker?

Det er ikke alltid så lett å finne den perfekte kaffen. Prøv et abonnement helt uten binding. hvor vi viser deg mange forskjellige varianter og smaker, sendt rett hjem i postkassa.

Les »
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!