Fruktig afrikansk kaffe
Dette er en familiegård som ligger i Nkubu by som ligger på østsiden av Mount Kenya innenfor Meru fylke. Kibari ligger i en av de mest fruktbare og mest vannrike delene av Afrika med te, kaffe og melkeproduksjon som de viktigste næringskildene. Gården har 100 mål med 10 000 kaffetrær og ligger på 1500 meter over havet.
Etter å ha førtidspensjonert seg, bestemte bonden Amos Mwenda Mberia seg for å investere i familiegården og forfølge mer organisk og bærekraftig praksis på gården. Gården har mye skygge med over 1000 skyggetrær, og kaffen er plantet blant forskjellige trær som macadamia, banan og eiketrær.
Mberia brenner for kontinuerlig forbedring i å lære nye dyrkemetoder og teknikker i kaffeprosessering og understreker også behovet for at kaffeprodusenter diversifiserer inntektskildene spesielt i harde uforutsigbare økonomiske situasjoner. Har han investert i mange yngre kaffetrær for å sikre kontinuerlig produksjon og andre avlinger som supplementerer inntekten som tomater, macadamia og forskjellige frukttrær. Kibari Estate har i dag 80% biodynamisk drift og 20% konvensjonell.
Mberia satser på artene Batian og Ruiru 11. Dette er arter som gir mye kaffe og er restistente mot de mest alvorlige soppsykdommene som bladrust, en rød sopp som dekker bladene og kveler planten, samt at den er resistent mot bærsykdom som ødelegger frukten og frøet (kaffebønnen).
Vi kjøpte en saftig og god kaffe med frisk syre og god bærsmak.