Kibari Estate

kaffe kvinner sorterer

Fruktig afrikansk kaffe

Dette er en familiegård som ligger i Nkubu by som ligger på østsiden av Mount Kenya innenfor Meru fylke. Kibari ligger i en av de mest fruktbare og mest vannrike delene av Afrika med te, kaffe og melkeproduksjon som de viktigste næringskildene. Gården har 100 mål med 10 000 kaffetrær og ligger på 1500 meter over havet.

Fra Kibari estate

Etter å ha førtidspensjonert seg, bestemte bonden Amos Mwenda Mberia seg for å investere i familiegården og forfølge mer organisk og bærekraftig praksis på gården. Gården har mye skygge med over 1000 skyggetrær, og kaffen er plantet blant forskjellige trær som macadamia, banan og eiketrær.
Mberia brenner for kontinuerlig forbedring i å lære nye dyrkemetoder og teknikker i kaffeprosessering og understreker også behovet for at kaffeprodusenter diversifiserer inntektskildene spesielt i harde uforutsigbare økonomiske situasjoner. Har han investert i mange yngre kaffetrær for å sikre kontinuerlig produksjon og andre avlinger som supplementerer inntekten som tomater, macadamia og forskjellige frukttrær. Kibari Estate har i dag 80% biodynamisk drift og 20% konvensjonell.

Mberia satser på artene Batian og Ruiru 11. Dette er arter som gir mye kaffe og er restistente mot de mest alvorlige soppsykdommene som bladrust, en rød sopp som dekker bladene og kveler planten, samt at den er resistent mot bærsykdom som ødelegger frukten og frøet (kaffebønnen).

Vi kjøpte en saftig og god kaffe med frisk syre og god bærsmak.

Ukategorisert

Ny Nord Fruktig!

Vi har nå fått inn nye bønner til Nord Fruktig, og denne gangen har vi gått for en bærtørket kaffe fra Yirgacheffe i Etiopia.

Les »
Kaffeturer

Norgesmester igjen!

Alexander gjorde det igjen. 31. mai gikk han på scenen foran et dommerpanel hos Fuglen Kaffebrenneri i Oslo. 

Les »
Kaffeturer

London Coffee Festival

Inntrykkene var mange og det føltes rart å igjen gå skulder til skulder med tusenvis av mennesker inne blant utstillere på en messe

Les »
kaffe kvinner sorterer
Kaffeturer

Kibari Estate

Dette er en familiegård som ligger i Nkubu by som ligger på østsiden av Mount Kenya innenfor Meru fylke. Kibari ligger i en av de mest fruktbare og mest vannrike delene av Afrika med te, kaffe og melkeproduksjon som de viktigste næringskildene.

Les »
Kaffeturer

Mlama Farm

Moshi er en by i nord-Tanzania, nær den kenyanske grensen. Den er kjent som portalen til Kilimanjaro nasjonalpark og Afrikas høyeste fjell, Mount Kilimanjaro. Mlama Farm har spektakulær utsikt mot Kilimanjaro og ligger ved siden av et område av stor betydning for Chaga-sivilisasjonen

Les »
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!