London Coffee Festival

Siden 2011 har London Coffee Festival vært en fest for alle som har et forhold til spesialkaffe. Om det er kaffebrennerier som oss, produsenter av kaffemaskiner, baristaer eller bare folk som elsker kaffe.

I 2016 hadde vi en stand på festivalen for å teste responsen på merkevaren, hvordan vi tenker rundt dette med spesialkaffe og respons på brennestil og kaffen vi kjøper inn. En veldig fin øvelse som gjorde at vi måtte snakke om det vi driver med til tusenvis av mennesker med en spesiell interesse. Det hjelp oss med å forme litt hvordan vi tilnærmer oss faget i dag, hvordan vi snakker om det og finslipe både brenning og brygging av kaffen vår.

I år var vi igjen tilbake i de råe og industrielle lokalene til The Truman Brewery rundt Brick Lane i Spitalfields-området i London hvor festivalen holder hus. Denne gangen som gjester for å ta pulsen på trender innen brenning, emballasje og maskiner. 30 000 mennesker var forventet innom i løpet av en langhelg, og det var stort trykk!

Inntrykkene var mange og det føltes rart å igjen gå skulder til skulder med tusenvis av mennesker inne blant utstillere på en messe. Slik vi gjorde på Smak-messen 03. mars 2020, like før alt endret seg. Sånn sett har ting også stått litt stille i den delen av bransjen som i stor grad ble stengt ned. Der det har skjedd mest de siste to årene er hjemme-markedet i form av maskiner og utstyr til kjøkkenbenken, samt alternative kaffedrikker som trender på plattformer som TikTok.

Det vi også la merke til er at spesialkaffe beveger seg inn i markeder hvor kommersiell kaffe har vært dominerende historisk. Som i kaffekapsler, som gjenspeiler at mange som var vant til å komme innom kaffebaren og plukke opp den saftige, etiopiske kaffen brygget til perfeksjon av baristaen har måttet ta bryggingen i egne hender og tyr til bekvemmelige løsninger i en travel hverdag. 

Det vi tok med hjem var litt tanker og ideer om hvordan vi må tilpasse oss etter hvordan ting har endret seg gjennom pandemien og hvilke forventinger du som forbruker har til når og hvor du skal få den kaffen du vil ha i koppen.

Vi gleder oss til å prøve ut nye ting og lansere nyheter fremover 🙂

Kaffeturer

Takk til sponsorer!

Tusen takk til våre sponsorer som gjorde det mulig for oss å reise til Melbourne, Australia for å konkurrere i World Barista Championship.

Les »
Ukategorisert

Ny Nord Fruktig!

Vi har nå fått inn nye bønner til Nord Fruktig, og denne gangen har vi gått for en bærtørket kaffe fra Yirgacheffe i Etiopia.

Les »
Kaffeturer

Norgesmester igjen!

Alexander gjorde det igjen. 31. mai gikk han på scenen foran et dommerpanel hos Fuglen Kaffebrenneri i Oslo. 

Les »
Kaffeturer

London Coffee Festival

Inntrykkene var mange og det føltes rart å igjen gå skulder til skulder med tusenvis av mennesker inne blant utstillere på en messe

Les »
kaffe kvinner sorterer
Kaffeturer

Kibari Estate

Dette er en familiegård som ligger i Nkubu by som ligger på østsiden av Mount Kenya innenfor Meru fylke. Kibari ligger i en av de mest fruktbare og mest vannrike delene av Afrika med te, kaffe og melkeproduksjon som de viktigste næringskildene.

Les »
Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!