Burundi Kibingo

kr 151.00kr 483.00

 Våre smaksnotater: En søt og saftig kaffe med aroma av sort te og fersken. Smaker av tyttebærsyltetøy og rosiner. Ettersmak av Sort te og pære. 

Vipps
Produktnr: I/A Kategorier: , Stikkord: , , , , , ,

Kibingo vaskestasjon, der kaffen leveres inn fra bøndene, ligger i Kayanza, nord i Burundi. Selve stasjonen ligger 1893 meter over havet. Høyden på gårdene på de nærliggende åsene som forsyner vaskestasjonen varierer fra 1700 til 1900 meter over havet.
Den vanligste arten av kaffe som dyrkes i Burundi er Rød Bourbon, og gårdene er stort sett veldig små. Rundt 250 trær som hver seg produserer i 1,5 kg kaffebær i gjennomsnitt. Noe som utgjør ca. 250 gram ferdig brent kaffe.
En vanlig utfordring er at kaffetrærne ikke blir rullert ut med nye i stor nok grad, så trærne blir gamle. Da produserer de mindre. Et tiltak vaskestasjonen gjør er å tilby nye spirer til gårdene slik at de får fornyet avlingen.
I tillegg tilbyr de organisk gjødsel fra fruktkjøttet som fjernes fra kaffebærene i prosesseringen.
All kaffen blir håndplukket og nøye sortert for best mulig kvalitet.

Vekt 250 g
Dimensjoner 20 × 15 × 5 cm
Størrelse

1 kg, 250 gram

Du liker kanskje også…

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!