AMERIKAS – Kaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt. Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre. I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe. I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.
AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt.
ESPRESSO – Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter. Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen! Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.
ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe. Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre.
Hele Bønner – Vi mener du får den beste kaffen med din egen kvern. Det er lite som slår duften av nykverna kaffe på kjøkkenet en tidlig morgen, men vi kverner kaffen gjerne for deg uten ekstra kostnad om det passer bedre.
Kokekaffe – Er du på tur i marka er det lite som slår en kanne med kokemalt kaffe. Den groveste kverningen vi har, fordi kaffen ikke skal blande seg for mye med vannet og bli grumsete i kjelen.
Filter / V60 – Den klassiske kverningsgraden for de fleste hjem. Filterkvernet kaffe passer best på kaffetrakteren på kjøkkenbenken, men er ofte ganske nær det vi bruker på V60 også.
Aeropress – Kvernes typisk midt mellom filter og espresso, men mulighetene er mange, og oppskriftene uendelige.
Espresso – Vår fineste kverningsgrad. Espressokaffe kvernes fint for å få den intense og balanserte smaken i løpet av kort bryggetid.
Presskanne – Kvernes litt grovere enn filtermalt