Kaffeabonnement

Med abonnement på kaffe slipper du å gå tom for det aller viktigste i livet; digg kaffe!

Vi er en liten gjeng kaffe-nerder som importerer nøye utvalgt kaffe av høy kvalitet fra noen av de beste produsentene i verden og brenner den ferskt i vårt eget brenneri på Tveita. 

Dermed får du variabel, rik smak levert hjem uten hodebry. Bare velg antall poser á 250 gram av hvilken type smak og hvor ofte du ønsker påfyll.

Valg av kaffe

Hva liker du?
Smak og aroma er som kjent en veldig personlig sak. Vi kan ikke fortelle deg hva du synes er god kaffe, men vi kan prøve å forklare hvilke smaker og aromaer du kan forvente av kaffen vår. Derfor skriver vi på kaffeposen hvilke assosiasjoner vi får når vi smaker og lukter på den. 

Liker du søt, klassisk kaffe med preg av sjokolade og nøtter, bør du velge noe fra Sør-Amerika. Mellom-Amerika har også mye av de de samme smakene, men spesielt i de mer høytliggende områdene får man mer saftig og fruktig preg med balansert syre.
Er du mer på de fruktige og friske smakene, er de ofte å finne i kaffe fra sentrale Afrika som Kenya og Etiopia. 
Vi forteller litt om de forskjellige kaffene våre her.

Fersk kaffe.
Fersk kaffe kvernet rett før brygging er viktig for å få mest mulig smak og aroma, men kaffen kan også være for fersk. For best resultat bør kaffen få “hvile” i minimum 3 dager etter brennedato. Det har med at kaffebønnene holder en del gass fra brenningen som gjør at kaffen frastøter seg vannet fremfor å la smakene trekke ut. Det er også grunnen til at man anbefaler å eksponere kaffen for litt varmt vann i begynnelsen av bryggingen og lar den “bloome” i ca. 30 sekunder. 

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!