Colombia Dario Rodriguez

kr 210.00kr 818.00

Dario Rodriguez

Vi har fått inn en micro lot fra bonden Dario Rodriguez i Huila, Colombia.
Dario kommer fra en kaffedyrkende familie. Foreldrene hans var kaffebønder og da han arvet gården Finca El Recreo fra dem, ønsket om å fortsette med familiens kaffetradisjon. Dario har produsert kaffe siden 1975 da han begynte å hjelpe
hans foreldre med det daglige arbeidet på gården. Det var imidlertid syv år siden han bestemte seg å starte et nytt prosjekt som skulle skille seg fra den andre konvensjonelle kaffeprodusenter. Dario begynte å tenke på spesialkaffe mens han så etter muligheter til å forbedre familiens livskvalitet. Takket være det han lærte av sine foreldre og alt han studerte om spesialkaffe, har han blitt en utmerket kaffeprodusent.
Han har akkurat begynt å dyrke en ny hektar med varianten Rosa Bourbon for å oppnå enda bedre smakskvalitet. Og det har han klart!
Det lille partiet vi fikk tak i er svært saftig og spennende, bare å sikre seg en pose før den blir utsolgt!

Vipps

Smaksbeskrivelse:En intens og saftig kaffe med aroma av rips og stikkelsbær. Smaker av søte
bringebær, markjordbær og hvit te. Lett ettersmak av nyperose.

Vekt I/A
Dimensjoner I/A
Størrelse

1 kg, 250 gram

Kverningsgrad

Filtermalt, Hele bønner, Kokmalt, Presskannemalt

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!