Julekaffe

kr 87.00kr 451.00

Vi har gleden av å presentere årets julekaffe for 2021 sesongen. En søt og balansert kaffe med smaker av melkesjokolade og saftige epler. Appelsin og nøtter i aromaen for den gode julestemningen. Kan kjøpes i 1 kilos eller 250 gram hele bønner, eller som filtermalt kaffe i 200 grams forpakning.

Nullstill
Varenummer: I/A Kategorier: , ,

Info om kaffen

Land: Perú
Område: Cajamarca
Provins: Jaén, San Ignacio
Gårder: Members of Cooperativa de
Høydemeter: 1500 -2050 masl
Varietet: Catimor, Typica, Caturra, Mundo Novo,
Bourbon, Catuaii
Prosess: Vasket

Smaksprofil: En søt og balansert kaffe med smaker av melkesjokolade og saftige epler. Appelsin og nøtter i aromaen for den gode julestemningen.

Info om opprinnelsen

Kooperativet vi har kjøpt årets julekaffe fra består av rett over 1000 bønder fordelt på 12 distrikter. Overordnet målsetning for kooperativet er å forbedre livssituasjonen til medlemmene gjennom økt kunnskap og kvalitet, som gir høyere pris på kaffen de selger til deg.

Kaffen plukkes, vaskes og tørkes lokalt, og sendes deretter til kooperativets vaskestasjon i Jaén for å pakkes og sorteres etter kvalitet.

Deretter sendes den til havna i Callau før den shippes på båt til Oslo, før vi henter den opp til brenneriet vårt på Tveita.

 

 

 

Vekt 250 g
Dimensjoner 14 × 15 × 20 cm
Julekaffevarianter

Hele bønner 1 kg, Hele bønner 250 gram, Filtermalt 200 gram

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Julekaffe”
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!