Etiopia Wako Aba

kr 170.00

Wako Aba har arvet sin visdom og kunnskap om kaffedyrking gjennom generasjoner. Familiegården Bonki Busa – som han arvet fra faren sin i 2007 – drev tidligere med honningproduksjon, men i dag handler alt om kaffe.

Som far til fire sønner og fem døtre, er den dedikerte Wako avhenging av at kaffen gir nok inntekter til at han kan forsørge familien. Under innhøstingen ansetter han lokalbefolkning og naboer, noe som bidrar til økonomisk vekst i lokalmiljøet. Wako produserer bønner med en eksepsjonell kvalitet, men han gir seg ikke med det – han vil bli best i hele regionen.

Nå får Wako endelig betalt for mange års hard jobbing med spesialkaffeprosjektet sitt, og virksomheten blomstrer gjennom direkte handel som er tilrettelagt av Lalisaa-prosjektet. Han er stolt av sin økologiske kaffe, og den bærekraftige produksjonen og måten han bevarer miljøet på, gjør at også fremtidige generasjoner kan dyrke kaffe på gården hans.

Vipps

Våre smaksnotater: En fruktig og søt kaffe med søt aroma av bjørnebær og portvin. Smaker av tropiske frukter og modne, røde bær.

Vekt I/A
Dimensjoner I/A
Størrelse

1 kg, 250 gram

Kverningsgrad

Filtermalt, Hele bønner, Kokmalt, Presskannemalt

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!