Norð Koffeinfri Espresso

kr 168.00kr 605.00

Pitalito, Bruselas og Timana, Huila, er hjemmet til de 96 uavhengige kvinnene som er en del av Forest Academy og: HUILA CONDOR PROSJEKT. Denne gruppen kvinner leverer kaffen sin til et anlegg i Huila, hvor kvalitetsteamet mottar og vurderer den. Denne regionen ønsker å skape forandring og bli en målestokk i verden av spesialkaffe.

Drevet av kvalitet, arrangerer vi konsekvent workshops med våre produsenter, som dekker prosesser, fermentering, tørking og smaking av deres egen kaffe.
Gjennom dette prosjektet påvirker vi ikke bare industrien og livene til disse kvinnene, men bidrar også til deres samfunn, familier og den generelle fremgangen i regionen. Dette initiativet som fokuserer på kaffeproduksjon i spesifikke regioner i Colombia, og samarbeider tett med bondesamfunn.

På vår reise i Colombia besøkte vi Descafecol som fjerner koffein fra kaffe med en skånsom og naturlig metode som bevarer det meste av smaken i kaffen. Så kalt Sugarcane Decaf Process. En blanding av kildevann og naturlig Etylacetat, et biprodukt fra sukkerrør-industrien, er alt som tilsettes i prosessen. Dette skjer i 3 faser:

1. Kaffebønnene forvelles for å åpne porene og klargjøre den for ekstraksjon av koffein.

2. Koffein ekstraheres ved at kaffebønnene mettes med vann blandet med Etylacetat. Vannet byttes ut 6 ganger før 97% av koffeinet er fjernet. Kaffen spyles med damp.

3. Kaffen tørkes og kjøles ned.

Det vil være ca. 0,05% koffein igjen i kaffen. Europeisk standard er maks 0,1%.

Vipps
Produktnummer: I/A Kategorier: , Stikkord: , , , , ,

En søt og balansert espresso med saftig munnfølelse. Aroma av marsipan og bringebærsyltetøy. Smaker av klementin, druejus og med valnøtt i ettersmaken.

Vekt 250 g
Dimensjoner 20 × 15 × 5 cm
Kverningsgrad

Filtermalt, Hele bønner, Kokmalt, Presskannemalt

Størrelse

1 kg, 250 gram

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!