Norð Fruktig Rwanda

kr 159.00kr 510.00

Isimbi er en vaskestasjon som tar imot kaffe fra flere små gårder med 250 – 350 kaffetrær hver på 1100 – 2000 meter over havet. Denne Isimbi-blenden er inspirert av sitt navn, det Kinyarwanda-ordet som refererer til det hvite på toppen av en vulkan og symboliserer renhet.

Tross sin turbulente historie er Rwanda i dag en av spesialkaffeverdenens favoritter – og det er gode grunner til det! Kaffebærene plukkes selektivt for å fjerne skadede eller umodne bær.   Vaskestasjonen godtar bare perfekt modne kaffebær, så bøndene er ekstra nøye for å sikre maksimalt utbytte. Kaffebærene grovsorteres først med å helles i et basseng med vann for å fjerne de med insektskader eller lav tetthet. Deretter skrelles fruktkjøttet av frøene, eller det vi kjenner som kaffebønner og fermenteres i 24 timer for å fjerne gjenværende sukkerhinne.

Etter fullført fermentering sendes kaffebønnene gjennom sorteringskanaler for å skille det i tre størrelser (A1, A2 og A3). Deretter bløtes kaffebønnene i omtrent 20 timer for å forbedre kvalitet og holdbarhet, og for å fjerne eventuelt gjenværende sukkerhinne.

Etter vasking fjernes bønnene fra vannet og leveres til et tørkebord for å bli sortert manuelt. Defekter er ofte lettere å oppdage når bønnene fortsatt er våte. Etter denne prosessen legges de ut på bord for soltørking, der det også jevnlig sorteres for å fjerne eventuelle gjenværende defekter. Kaffebønnene pakkes deretter i sekker og sendes til en mølle hvor de blir klargjort til salg og sending til oss på brenneriet.

Hver sekk vi kjøper fra Isimbi bidrar til Farmgate Initiative-prosjektet, som hjelper bønder med å fornye kaffetrærne, slik at de kan øke produksjon

 

Vipps
Produktnummer: 5d807fe6fd21314d1c11aa7c Kategori: Stikkord: , , , , ,

Våre smaksnotater er: En saftig og balansert kaffe med aroma av fløtekaramell og markblomster. Smaker av søt sitron og sort te. Floral ettersmak.

Vekt 250 g
Dimensjoner 24 × 27 × 4 cm
Størrelse

1 kg, 250 gram

Kverningsgrad

Filtermalt, Hele bønner, Kokmalt, Presskannemalt

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Norð Fruktig Rwanda”
Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!