NORÐ FRUKTIG ETIOPIA

kr 135.00

Dra sørover på Addis Abeba-Moyale motorveien, fortsett forbi Yirgacheffe og kjør gjennom de majestetiske fjellene i området, og du vil til slutt komme til den travle lille byen Bule Hora. Videre fra Bule Hora snirkler det seg noen eldre veier – påfallende annerledes enn og mye mer utfordrende enn det nye motorveien som fører til dem – som bærer deg på gjørmete stier til grønne åser og åkere.

Det er rundt dette fruktbare området i Kercha -distriktet som Tsegay Hagos Tesfaye, grunnlegger og eier av Sasaba, har etablerte to vaskestasjoner, hvorav den ene er Sasaba.

Utstyrt med en stor pulper (som fjerner fruktkjøttet fra kaffebærene) og over 600 tørkesenger, prosesserer Sasaba kaffe fra over 500 småbruk som jobber i åsene rundt vaskestasjonen.

Som i store deler av Kercha, ligger de små gårdene på høyder rundt 2000-metersmerket. Sasaba-produsentene er en blanding av Gedeo- og Guji-bønder, hvorav mange har bodd her i generasjoner og dyrker kaffe ved siden av hverandre. Som i resten av Kercha -distriktet, identifiserer de fleste av bøndene seg som protestantiske Kristne i dette området. Kaffen deres vokser i åsene rundt Sasaba skyggelagt av en blanding av eksisterende skogtrær og de som plantes av bøndene, for eksempel enset (falske banantrær)

Sasaba -fabrikken gjør det til et poeng å jobbe med de mer erfarne bønder i området. Dette er bønder som har vært godt trent og har bevist at de konsekvent produserer kaffe av høy kvalitet. På egen hånd ville det vært vanskeligere for disse bøndene å markedsføre og selge kaffen sin. Tidligere ville de ha solgt sin nyplukkede røde kaffebær direkte til private handelsmenn i området til lave priser.

Nullstill
Varenummer: 5d807fe6fd21314d1c11aa7c Kategori: Stikkord: , , ,

En frisk og saftig kaffe med smaker av plomme og rips. Aroma av nype og søt stenfrukt.

Vekt 250 g
Dimensjoner 24 × 27 × 4 cm
Hvordan vil du ha kaffen kvernet?

Hele bønner, Espressomalt, Filtermalt, Kokmalt, Presskannemalt

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “NORÐ FRUKTIG ETIOPIA”
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!