Siden 1883 har Skiforeningen vært en viktig del av folks liv og hverdag. Som tilrettelegger for aktivitet i Marka og som forvalter av vår stolte, norske skikultur. Mens verden er i stadig endring, er den gode opplevelsen vi får i Marka konstant.

Norð som startet som et lite bakeri på Bjølsen, har gjennom de siste 10 årene levert kaffe, bakst og gode opplevelser til Oslofolk både på turen, på kaffebaren eller hjemme i sine lune kjøkkenkroker. Verdiene som handler om gode opplevelser og de enkle gode hverdagene vi ønsker å bidra til i nærmiljøet vårt, gjorde at vi fant det veldig naturlig å samarbeide med Skiforeningen.

Markakaffe levert før frokost

Målet var gode opplevelser og å kunne bidra til det fantastiske arbeidet skiforeningen gjør, resultatet er Markakaffe og Markapakker. Bestill nå, og få det levert før turen i morgen tidlig gjennom Morgenlevering. En andel av hver eneste pose kaffe kjøpt av deg. går rett til Skiforeningen og deres arbeid med å ivareta de beste opplevelsene nærområdet vårt har å by på

Kaffeplukker i Cusco
Kaffeplukker i Cusco

Og kaffen er fra Peru

 Sentralt i Peru, i et område som heter La Convencion, kun 1,2 mil fra Machu Pichu, ligger Santa Teresa-dalen.

Fra et lite Kooperativ med bønder som planter kaffen sin i fjellene rundt denne dalen, nærmere bestemt på 1500 til 1900 meters høyde, har vi kjøpt en kaffe vi synes passer perfekt på kanna på skitur.

Denne kaffen har blitt innhøstet og fraktet ned fra fjellene, sendt til Callau på båt direkte til Oslo havn, før den har kommet opp til brenneriet vårt på Tveita.

Resultatet er en søt og saftig kaffe med smaker av kakao og søt sitrus. Smak av melkesjokolade, appelsin og moden stenfrukt.

God tur!

 

Lær å brygge bålkaffe!

Santa Teresa Dalen
Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!