Norð Nicaragua La Sorpresa

kr 118.00

«La Sorpresa» eller The Surprise Coffee bled er en flott representasjon av bevegelsen som skjer i den nicaraguanske spesialitetsindustrien, som inkluderer en rekke oppsiktsvekkende noter og smaker. For mer enn 20 år siden ble nicaraguanske kaffe anerkjent som klassiske og rene kopper egnet for blanding.

Hver cupping-økt er en «overraskelse» – en blanding av tropisk, fruktig, sjokolade, karamell og florale smaker og aromaer. Mange søte og balanserte smaker har avmystifisert områder som tidligere ble antatt å ikke ha noe potensial for høykvalitets kaffe. Dermed hver smaking på tørrmøllen eller på kjøpestasjonen er en overraskelse for hele teamet og produsentene – en overraskelse venter de med glede på hver høst. Takket være vekt på bedre kvalitet, gård-forvaltning, beste plukking- og etterhøstspraksis, forlenget gjæring matchet med jevne tørketider har nicaraguansk kaffe klart å uttrykke seg som den er. Og det fortsetter å overraske oss hver høst!

Kategorier: ,

Vårer smaksnotater: En søt og rund kaffe med aroma av kakao og nougat. Smaker av karamell, sjokolade og gule epler. Lang, saftig og søt ettersmak.

Vekt 250 g
Dimensjoner 20 × 15 × 5 cm
Hvordan vil du ha kaffen kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Kokmalt, Presskannemalt

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Norð Nicaragua La Sorpresa”
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!