Norð Nicaragua Bethania

kr 182.00

Cafetos de Segovia er en tørkestasjon som ligger i Ocotal og er omgitt av kaffeplantasjer, noe som gjør det enkelt for produsenter å levere det våte pergamentet samme dag som de høster og behandler det.

I 2015 innså en lokal familie at prisene som ble betalt for kaffebær i regionen var for lave og at de kunne produsere kaffe av høy kvalitet på sin egen gård. De bestemte seg for å lage en tørkestasjon for å tilføre verdi til produktet deres, og denne fabrikken drives nå av søstrene Martha og Ana, sammen med teamet deres.

Familien eier noen få gårder som ble arvet fra faren til Martha og Ana. Som mange eiendommer i området (i nord, grenser til Honduras), er historien om gårdenes eierskap komplisert.
Dette partiet kommer fra Finca Bethania, en RFA-sertifisert gård som ligger på 1400 moh, eid av Martha Lucía Albir Sotomayor som etablerte stedet i 1991. Gården dyrker Catimor, Catuai, Java, Maracaturra og noe Pacamara som høstes mellom november og mars.

Her dyrkes kaffe på en miljøvennlig måte. RFA-standarder er implementert på gården. Den har skygge med skogsarter, frukttrær og musavier. Lavintensive sprøytemidler brukes på gården; organisk gjødsel og syntetisk gjødsel brukes også. I innhøstningen av kaffe plukkes kun de modne bærene.
Etter innhøsting blir kaffen sortert, fruktkjøttet fjernes og frøene (bønnene) fermentert i 18 til 24 timer før de vaskes. Kaffen sendes alltid i plastposer til møllen, noe som alltid sikrer renslighet. Kaffen som mottas i tørkestasjonen sendes til afrikanske senger inne i en mikrotunnel (drivhus) for tørking. I møllen er kaffen aldri i kontakt med bakken, og for å flytte den under tørkingen brukes PVC-rive. Når kaffen er tørr, lagres den i et spesielt område i kjelleren, alltid adskilt fra de andre kaffene som er i møllen. Kaffeoppbevaring gjøres alltid med plastposer.
Kaffen løftes fra uteplasser med en luftfuktighet på 11 til 11,5 % og oppbevares i lager med nødvendige forhold for hviletiden ca. en måned (for sertifisert kaffe har den sitt spesielle område, og denne oppbevares i plastpose.. Deretter treskes kaffen og klassifiseres i henhold til tilberedningen som kreves av klienten og pakkes i juteposer og Ecotact-poser, med tilhørende ICO.

Våre smaksnotater: En søt og rund kaffe med aroma av honning og grønn te. Smaker av cantaloupemeleon, vanilje og nougat. Lang ettersmak av rose.

Vekt 250 g
Dimensjoner 20 × 15 × 5 cm
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!