NORÐ KENYA KIANGAI AA

kr 177.00

Kiangai vaskestasjon ligger i den vestre delen av fylket Kirinyaga,  på den sørlige delen av høylandet i Mount Kenya hvor det er svært næringsrik, vulkansk jord. Kiangali er en del av det store kooperativet Kibirigwi med totalt 8 vaskestasjoner.
Kibirigwi ligger på 1700 m.o.h. og samler inn kaffe fra rundt 1000 småprodusenter. Dette er bønder med i gjennomsnitt beskjedne 0,1 hektar dyrket jord. Her er ofte kaffe et substitutt til mais, bønner og annen jordbruk.

Kaffebærene håndplukkes, og kun de perfekt modne blir levert inn samme dag til vaskestasjonen. Kaffen er prosessert som vasket, fruktkjøttet er fjernet før tørking, med bruk av friskt vann fra Kibirigwi-elven. Den tørkes deretter på tørkesenger i 10-14 dager.

Kategorier: ,

Våre smaksnotater: en søt aroma av rabarbrasaft og modne stikkelsbær. Distinkt smak av sort te og frisk, tropisk frukt. En balansert syre syre og saftig ettersmak av lynghonning.

Vekt 250 g
Dimensjoner 6 × 15 × 20 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “NORÐ KENYA KIANGAI AA”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!