NORÐ GUATEMALA LA LEONA

kr 121.00

La Leona er kaffen som perfekt representerer samfunnet i San Marcos, Guatemala.
Løven er symbolet på evangelisten Markus, og gjennom historien har det blitt
representert over hele verden i form av statuer, på mynter, flagg og andre insignier.
I San Marcos er det statuer av Markusløven, som et tegn for den religiøse hengivenheten der.

På grunn av de delikate, florale og subtile notene av appelsin og honning i kaffen herfra, er den  best beskrevet som hunnløven / La Leona! Området er omgitt av to av de høyeste toppene i Guatemala, Tajumulco og Tamaca vulkanene. Tajumulco og Tamaca er veldig karakteristiske for regionen, de er et vakkert syn og bidrar til at kaffe-gårdene her har ideell vulkansk, fruktbar jord. Bøndene som har levert kaffen som brukes i La Leona – blenden er opptatt av kvalitet. De har jobbet hardt med infrastrukturen sin gjennom årene for å forbedre kvaliteten på det de gjør. I dag er de stolte av kaffen de produserer.

Våre smaksnotater: En saftig og søt kaffe med aroma av melkesjokolade. Smaker av gule epler og blomsterhonning. Balansert syre og lett ettersmak av karamell.

Vekt 250 g
Dimensjoner 6 × 15 × 20 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “NORÐ GUATEMALA LA LEONA”
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!