Våre smaksnotater: En søt og saftig kaffe med smak av klementin og sort te. Søt aroma av sitronkake og fioler. Ettersmak av grønn te og sitrongress.
Norð Etiopia Dimtu Tero
kr 134.00
Når du reiser fra Addis til Dimtu Tero Farm, tar det 1,5 dager å komme dit. Hvis du krysser Yirgacheffe, finner åsene og slettene i Guji. En helt annen landskap sammenlignet med Yirgacheffe. Litt bedre veier slanger seg over kuperte gressletter hvor husdyr beiter. Selv om kaffe har en sentral rolle i Guji-kulturen, tok det mange år før Guji-folket begynte å dyrke kaffe som inntektskilde. Men på begynnelsen av 2000-tallet begynte grunnleggerne av Gujis rike kaffekultur, Haile og Tesfaye, å dyrke kaffe. Unge Getachew Zekele vokste opp gjennom transformasjonen og ble en del av det da han vokste opp. Selv om han valgte en karriere innen kaffe vokste Getachew opp i Etiopias hovedstad,
Addis Abeba. Familien Zekele flyttet sørover på grunn av av karrieremuligheter for Getachews far. En avgjørelse som ville bane vei for Getachews arbeid innen kaffe.
Getachew husker hvordan foreldrene hans introduserte ham for et kaffeelskende fellesskap.
«Kaffe er en respektert avling i området jeg flyttet til. Samfunnet bruker kaffe som mat i ritualer og seremonier, og den brukes også som et instrument for å velsigne tradisjonelle ledere, Abba Gadaa.» forklarer Getachew
Dimtu Tero er en halvskogsgård på 151 hektar. Du vil ikke legge merke til hvor gården begynner eller slutter, fordi gården går i ett med skogene til Guji. Getachew anstrenger seg for å holde naturen urørt. Hans økologiske kaffeproduksjon gav gården sine NOP-, EU- og JAS-sertifiseringer. Detter er unikt for etiopiske kaffefarmer.