Norð Etiopia Dimtu Tero

kr 134.00

Når du reiser fra Addis til Dimtu Tero Farm, tar det 1,5 dager å komme dit. Hvis du krysser Yirgacheffe, finner åsene og slettene i Guji. En helt annen landskap sammenlignet med Yirgacheffe. Litt bedre veier slanger seg over kuperte gressletter hvor husdyr beiter. Selv om kaffe har en sentral rolle i Guji-kulturen, tok det mange år før Guji-folket begynte å dyrke kaffe som inntektskilde. Men på begynnelsen av 2000-tallet begynte grunnleggerne av Gujis rike kaffekultur, Haile og Tesfaye, å dyrke kaffe. Unge Getachew Zekele vokste opp gjennom transformasjonen og ble en del av det da han vokste opp. Selv om han valgte en karriere innen kaffe vokste Getachew opp i Etiopias hovedstad,
Addis Abeba. Familien Zekele flyttet sørover på grunn av av karrieremuligheter for Getachews far. En avgjørelse som ville bane vei for Getachews arbeid innen kaffe.
Getachew husker hvordan foreldrene hans introduserte ham for et kaffeelskende fellesskap.

«Kaffe er en respektert avling i området jeg flyttet til. Samfunnet bruker kaffe som mat i ritualer og seremonier, og den brukes også som et instrument for å velsigne tradisjonelle ledere, Abba Gadaa.» forklarer Getachew

Dimtu Tero er en halvskogsgård på 151 hektar. Du vil ikke legge merke til hvor gården begynner eller slutter, fordi gården går i ett med skogene til Guji. Getachew anstrenger seg for å holde naturen urørt. Hans økologiske kaffeproduksjon gav gården sine NOP-, EU- og JAS-sertifiseringer. Detter er unikt for etiopiske kaffefarmer.

Kjøp nå med
Kategorier: ,

Våre smaksnotater: En søt og saftig kaffe med smak av klementin og sort te. Søt aroma av sitronkake og fioler. Ettersmak av grønn te og sitrongress.

Vekt 250 g
Dimensjoner 6 × 15 × 20 cm
Scroll to Top

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!