Norð El Salvador Jose Omar Lemus

kr 131.00

Jose Omar Lemus er en ung produsent fra landsbyen El Tunel i La Palma, Chalatenango, og han har dyrket kaffe i ti år, og rundt tre år med fokus på spesialkaffe. Til å begynne med engasjerte han seg i kaffe takket være faren som hadde noen dyrkede felt. På gården i San Francisco dyrker han artene Pacamara og Pacas. Han jobber stort sett bare med bærtørket kaffe, og lar kaffebærene modnes til en nesten lilla farge før de høstes og prosesseres. Han begynner prosesseringen med en 48-timers fermentering med hele bæret intakt i et tørt og rent lokale. Her gjelder det å unngå de høye temperaturene. Kaffen tørkes deretter på hevede tørkesenger i 25 – 30 dager. Gjennom bedret kvalitet og dermed bedret inntekt, har Jose investert i infrastrukturen på gården. Han har lært at alt ligger i detaljene, så for å forbedre kvaliteten på kaffen, må man fokusere på alle leddene i prosessen.

Våre smaksnotater: En fruktig og kompleks kaffe med varm mørk sjokolade og moden frukt i aromaen. Smaker av blåe druer, moreller og hvit te. Lett og saftig ettersmak.

Vekt 250 g
Dimensjoner 6 × 15 × 20 cm
Rull til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!