Våre smaksnotater: En kompleks og saftig kaffe med aroma av bjørnebær og brownie. Smaker av druejus, modne kirsebær og rosiner. Lang og saftig ettersmak.
Norð El Salvador Gerardo Caceres
kr 171.00 – kr 546.00
La Corriona er en tomt inne i Finca Colombia fra Caceres-familien, gården ble grunnlagt i 1916 av María Magaña Menéndez de Llanos og mannen hennes PhD i filosofi og av Colombiansk opprinnelse, Francisco Antonio Llanos. Dr. Llanos migrerte til El Salvador noen år før, og hans lidenskap og nostalgi for kaffedyrking i hjemlandet hans var drivkraften til å etablere gården.
Denne gården er avsidesliggende, men Francisco og Maria fortsatte å jobbe og drive gården sin til den ble arvet av deres eneste datter Otilia Llanos de Barrios, som fortsatte arven sin og lærte datteren sin Evelyn Barrios kjærlighet til kaffe. I 2016 tok Evelyn Barrios sammen med barna sine beslutningen om å selge gården, en avgjørelse de måtte ta på grunn av krisen i territoriet.
Gården ble alltid ansett som juvelen i kronen på familiegårdene i Finca Colombia, så et strekt ønske om at den fortsatte å tilhøre familien førte til at den ble kjøpt tilbake på 100-årsjubileet. I dag jobber familien med fjerde og femte generasjon kaffeprodusenter for å ta vare på, bevare og berike lidenskapen for kaffe.
Problemer med usikkerhet i området vedvarer, men familien er av den oppfatning at hver enkelt må forbedre sin kvadratmeter og gjøre sitt beste for å løse problemene. De har jobber hånd i hånd med sine arbeidere og samfunnet som omgir dem, gir private leger og medisiner gratis, betaler mer enn lovfestet og satsing på utdanning av barn i området. Familien investerer sterkt i fornyelse av kaffeplantasjer, og innovasjon innen prosessering som gir jevn kvalitet og sporbarhet av kaffen.
Gården har blitt premiert 2 år på rad av Cup of Excellence-programmet i 2018 og 2019.
All kaffen samles opp fra gården og fraktes til møllen med lastebil. Den er sortert og legges deretter nedsenket i en forseglet beholder i 24 timer før fruktkjøttet fjernes og kaffen vaskes. Herfra legges den så på hevede tørkesenger som står i 1 dag før den snus regelmessig hver time for å sikre en jevn tørking ned til 11 %. Fermenteringsprosessen skal få frem en mer tydelig syre men fortsatt balansert sødme og kropp.