Våre smaksnotater: En kompleks og saftig kaffe med aroma av bjørnebær og brownie. Smaker av druejus, modne kirsebær og rosiner. Lang og saftig ettersmak.
Norð El Salvador Gerardo Caceres
kr 170.00
La Corriona er en tomt inne i Finca Colombia fra Caceres-familien, gården ble grunnlagt i 1916 av María Magaña Menéndez de Llanos og mannen hennes PhD i filosofi og av Colombiansk opprinnelse, Francisco Antonio Llanos. Dr. Llanos migrerte til El Salvador noen år før, og hans lidenskap og nostalgi for kaffedyrking i hjemlandet hans var drivkraften til å etablere gården.
Denne gården er avsidesliggende, men Francisco og Maria fortsatte å jobbe og drive gården sin til den ble arvet av deres eneste datter Otilia Llanos de Barrios, som fortsatte arven sin og lærte datteren sin Evelyn Barrios kjærlighet til kaffe. I 2016 tok Evelyn Barrios sammen med barna sine beslutningen om å selge gården, en avgjørelse de måtte ta på grunn av krisen i territoriet.
Gården ble alltid ansett som juvelen i kronen på familiegårdene i Finca Colombia, så et strekt ønske om at den fortsatte å tilhøre familien førte til at den ble kjøpt tilbake på 100-årsjubileet. I dag jobber familien med fjerde og femte generasjon kaffeprodusenter for å ta vare på, bevare og berike lidenskapen for kaffe.
Problemer med usikkerhet i området vedvarer, men familien er av den oppfatning at hver enkelt må forbedre sin kvadratmeter og gjøre sitt beste for å løse problemene. De har jobber hånd i hånd med sine arbeidere og samfunnet som omgir dem, gir private leger og medisiner gratis, betaler mer enn lovfestet og satsing på utdanning av barn i området. Familien investerer sterkt i fornyelse av kaffeplantasjer, og innovasjon innen prosessering som gir jevn kvalitet og sporbarhet av kaffen.
Gården har blitt premiert 2 år på rad av Cup of Excellence-programmet i 2018 og 2019.
All kaffen samles opp fra gården og fraktes til møllen med lastebil. Den er sortert og legges deretter nedsenket i en forseglet beholder i 24 timer før fruktkjøttet fjernes og kaffen vaskes. Herfra legges den så på hevede tørkesenger som står i 1 dag før den snus regelmessig hver time for å sikre en jevn tørking ned til 11 %. Fermenteringsprosessen skal få frem en mer tydelig syre men fortsatt balansert sødme og kropp.