Norð El Salvador Gerardo Caceres

kr 171.00kr 546.00

La Corriona er en tomt inne i Finca Colombia fra Caceres-familien, gården ble grunnlagt i 1916 av María Magaña Menéndez de Llanos og mannen hennes PhD i filosofi og av Colombiansk opprinnelse, Francisco Antonio Llanos. Dr. Llanos migrerte til El Salvador noen år før, og hans lidenskap og nostalgi for kaffedyrking i hjemlandet hans var drivkraften til å etablere gården.
Denne gården er avsidesliggende, men Francisco og Maria fortsatte å jobbe og drive gården sin til den ble arvet av deres eneste datter Otilia Llanos de Barrios, som fortsatte arven sin og lærte datteren sin Evelyn Barrios kjærlighet til kaffe. I 2016 tok Evelyn Barrios sammen med barna sine beslutningen om å selge gården, en avgjørelse de måtte ta på grunn av krisen i territoriet.
Gården ble alltid ansett som juvelen i kronen på familiegårdene i Finca Colombia, så et strekt ønske om at den fortsatte å tilhøre familien førte til at den ble kjøpt tilbake på 100-årsjubileet. I dag  jobber familien med fjerde og femte generasjon kaffeprodusenter for å ta vare på, bevare og berike lidenskapen for kaffe.
Problemer med usikkerhet i området vedvarer, men familien er av den oppfatning at hver enkelt må forbedre sin kvadratmeter og gjøre sitt beste for å løse problemene. De har  jobber hånd i hånd med sine arbeidere og samfunnet som omgir dem, gir private leger og medisiner gratis, betaler mer enn lovfestet og satsing på utdanning av barn i området. Familien investerer sterkt i fornyelse av kaffeplantasjer, og innovasjon innen prosessering som gir  jevn kvalitet og sporbarhet av kaffen.
Gården har blitt premiert 2 år på rad av Cup of Excellence-programmet i 2018 og 2019.
All kaffen samles opp fra gården og fraktes til møllen med lastebil. Den er sortert og legges deretter nedsenket i en forseglet beholder i 24 timer før fruktkjøttet fjernes og kaffen vaskes. Herfra legges den så på hevede tørkesenger som står i 1 dag før den snus regelmessig hver time for å sikre en jevn tørking ned til 11 %. Fermenteringsprosessen skal få frem en mer tydelig syre men fortsatt balansert sødme og kropp.

Kjøp nå med
Produktnr: I/A Kategorier: , Stikkord: , , ,

Våre smaksnotater: En kompleks og saftig kaffe med aroma av bjørnebær og brownie. Smaker av druejus, modne kirsebær og rosiner. Lang og saftig ettersmak. 

Vekt 250 g
Dimensjoner 20 × 15 × 5 cm
Størrelse

1 kg, 250 gram

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!