Norð Colombia La Islata

kr 184.00kr 589.00

Dette er kaffen Alexander Monsen stiller med i VM Barista / World Coffee Championship 2023
Smaksnotater: En kompleks og saftig kaffe med smaker av bjørnebær, plommer og kirsebær. Lang, saftig ettersmak med noter av karamell, sjokolade, toffee og tørket ananas.

Kjøp nå med
Produktnr: I/A Kategorier: , Stikkord: , , , , , ,

Gård:La Isleta av Juan Carlos VelezLa Isleta
Sted: Vereda Los Monos, Antioquia
Vegetasjon: Tropisk skog
Kaffetrær per hektar: 6346
Gården La Isleta er den siste gården som ligger mot Farallones Hill. Det er i denne åsen vi finner vannkilden til byen Bolivar, og dette er en av grunnene til at Velez-familien er veldig engasjert i bevaring av trær og vannkilder. Denne gården har vært en del av Juan Carlos Velez sin familie de siste to tiårene.

Etter høsting:
På La Isleta blir kaffen håndplukket for et bedre utvalg av modne kaffebær. Juan Carlos benytter naturlig prosessering av kaffen, altså tørking med fruktkjøttet på, men han har også produsert noen partier med forlenget fermentering.. Kaffen tørkes i en mekanisk tørketrommel for å hjelpe til med å oppnå presisjon og dermed forbedre kvaliteten på kaffen.

Vekt 250 g
Dimensjoner 20 × 15 × 5 cm
Størrelse

1 kg, 250 gram

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!