Smaksnotat: En svært søt, fruktig og balansert kaffe med aroma av sviskekompott og sort te. Behagelige smaker av kirsebær og melkesjokolade med en kremet munnfølelse. Ettersmak av sort te.
Kenya Matafam
kr 192.00
Matafam Estate, eid av Maurice Chebus Matasero, ligger i Bungoma-regionen, Vest-Kenya. Navnet “Matafam” er fra familienavnet Matasero, som symboliserer de dype familiebåndene og tradisjonen som er forankret i kaffeproduksjonen deres. Matafam etablerte sin egen vaskestasjon. Ved å prosessere kaffen sin uavhengig, kan Maurice og hans familie opprettholde større sporbarhet og bygge merkevare for kaffen sin.
Maurice og sønnene hans håndplukker kun modne kaffebær og håndsorterer det visuelt for å fjerne eventuelle skader og defekter. De bløtlegger kaffebærene i 12 til 24 timer og fermenterer de i 12 til 24 timer. Deretter vasker de kaffebønnene i rent vann og tørker det på hevede senger i 7 til 14 dager til det når ønsket fuktighetsnivå. I løpet av denne tiden vender de kaffen ofte for å sikre jevn tørking og unngå overflødig fuktighet.
Hvordan vil du ha kaffen kvernet? | Hele bønner, Filtermalt, Kokmalt, Presskannemalt |
---|