Kenya Matafam

kr 192.00

Matafam Estate, eid av Maurice Chebus Matasero, ligger i Bungoma-regionen, Vest-Kenya. Navnet “Matafam” er fra familienavnet Matasero, som symboliserer de dype familiebåndene og tradisjonen som er forankret i kaffeproduksjonen deres. Matafam etablerte sin egen vaskestasjon. Ved å prosessere kaffen sin uavhengig, kan Maurice og hans familie opprettholde større sporbarhet og bygge merkevare for kaffen sin.

Maurice og sønnene hans håndplukker kun modne kaffebær og håndsorterer det visuelt for å fjerne eventuelle skader og defekter. De bløtlegger kaffebærene i 12 til 24 timer og fermenterer de i 12 til 24 timer. Deretter vasker de kaffebønnene i rent vann og tørker det på hevede senger i 7 til 14 dager til det når ønsket fuktighetsnivå. I løpet av denne tiden vender de kaffen ofte for å sikre jevn tørking og unngå overflødig fuktighet.

Vipps
Kategorier: ,

Smaksnotat: En svært søt, fruktig og balansert kaffe med aroma av sviskekompott og sort te. Behagelige smaker av kirsebær og melkesjokolade med en kremet munnfølelse. Ettersmak av sort te.

Hvordan vil du ha kaffen kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Kokmalt, Presskannemalt

Skroll til toppen

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!