Prøvebrenning

kr 100.00

Kjøp nå med
Kategori:

All kaffe som selges fra NORÐ testes alltid opp mot flere kriterier på forskjellige stadier i produksjonen.

  • Når vi får den inn på huset blir fuktighet og kvalitet testet
  • Når den ligger på lager blir temperatur og fuktighet målt for å vite hvordan kaffen utvikler seg over tid.
  • Når den brennes er det flere kontroller som gjennomføres i forhold til både varmeutviklingsprofil og fargeutvikling som skal treffe 100%
  • Etter brenning er det først en smaksgodkjenning, deretter blir kaffen pakket etter visse prosedyrer for å sikre like kvalitet på all kaffen som går ut av huset

Av og til oppdager vi, eller gjør vi feil som avviker fra dette. Noe av denne kaffen er fortsatt «god», men kan ikke selges som det kvalitetsproduktet vi lover kundene våre at kaffen vår skal være. Det kan være en kaffe som er brent noen sekunder mørkere enn profilen sin for eksempel, eller det kan være en kaffe med en annerledes smaksprofil enn det vi har sagt på pakken. Og når alle vi som jobber her har fylt opp kjøkkenskapet, og det fortsatt er noen kilo igjen, legger vi det ut tilgjengelig her for deg om du vil ha en god, men antageligvis noe annerledes kaffe.

 

PS! Har det vært strømbrudd og kaffen fortsatt er grønn blir den selvfølgelig ikke lagt ut her, bare kaffe vi mener er drikkanes, men ikke helt rett ender på kjøkkenet hjemme hos deg.

Vekt 1000 g
Dimensjoner 31 × 22 × 5 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Prøvebrenning”
Scroll to Top

Velg din favoritt

Når vi leter etter kaffen vi skal ha i vårt utvalg, legger vi vekt på å ha en bredde i smaker og opprinnelsesland.  Alle har forskjellig forhold til smak og aroma, så vi har satt sammen en variasjon av abonnementer for at du skal kunne finne den kaffen du vil ha i postkassa!  
 

AMERIKASKaffe fra Amerika er en reise i smak og aroma!
Fra Brasil, verdens største kaffeprodusent, får du den kjente søte smaken av nøtter, sjokolade og moden frukt.
  Reiser man nordover til Colombia og Peru, finner man typisk mer kompleksitet, fruktighet og balansert syre.  I fjellene gjennom Mellom-Amerika, Panama, Costa Rica, Nicaragua osv. er det en symfoni av forskjellige arter, prosesseringsmetoder og spennende kultur og historie forbundet med kaffe.  I denne pakken får du mulighet att utvide og utforske paletten din.

AFRIKAS – Kaffe kommer opprinnelig fra Afrika. Nærmere bestemt sør for Sahara i fjellområdene forbundet med Riftdalen. Det er her man finner de originale artene i sitt perfekte habitat. Generelt er kaffe fra Afrika kjent for å være fruktig og kompleks. I ekstreme høydemeter over 2000 meter får kaffebærene utviklet den søte smaken i vulkansk, mineralrik jord.
Fra Etiopia velger vi ofte saftig, fruktige kaffe med frisk syre og floral aroma med aromaer som bergamott og sitrus, smaker som fersken og jordbær .
Kenya og Tanzania byr ofte på dypere bærsmak, tydelig syre og kompleks, fruktig aroma. Her finner du smaker såsom kan man tenke solbær, kirsebær, nyper og sort te.
Rwanda produserer mye moden fruktsmak, tenk rosin og kombinert med eple og stenfrukt. 

ESPRESSO –  Kaffen i dette abonnementet er valgt spesifikt for å gi en rik smaksbombe av en espresso.Vi handler kaffe med høy og jevn kvalitet på bønnene, noe som gjør at vi kan behandle kaffen forsiktig uten å brenne den så hardt at den blir bitter.  Dermed bevarer vi den komplekse smaken og aromaen som finnes i kaffen!  Vår espresso gir en veldig balansert og god smak i melkebaserte kaffedrikker.

ØKOLOGISK – Vi har til enhver tid et lite utvalg av Økologisk kaffe.  Folk flest er opptatt av miljøet, derfor finner vi økologisk kaffe med en smaksprofil som folk flest liker. Ofte søt, med rund smak og god syre. 

Få siste nyheter, kaffetips og gode tilbud rett i innboksen!